×
10 bordspellen die je volgens deze Coolblue’ers moet spelen
  • 23 dec 2015
  • 13 minuten leestijd
De beste voor jou

10 bordspellen die je volgens deze Coolblue’ers moet spelen

Een avond met je familie of vrienden is niet compleet zonder wat dobbel- of kaartfrustraties. Dat vinden we bij Coolblue ook, dus organiseerden we een maand geleden een Bier en Bordspellen avond voor alle Coolblue’ers. Ben je nog op zoek naar een geschikt spel voor de komende dagen? Wij vertellen je wat de 10 leukste spellen zijn. Uit eigen ervaring.
Camel Up

Camel Up
Camel Up is geen standaard spel. Want wanneer ben je nou met je familie of vrienden aan het gokken op een kamelenrace? Tijdens de race bestuur je met z’n allen de kamelen door te dobbelen en kaarten te gebruiken. Of je springt met je kameel op een andere kameel. Ben je goed in kansberekening? Grote kans dat je wint. Maar het kan wel bloedfanatiek worden. Leuk dus om uit te testen met je schoonfamilie. Minder geschikt om te spelen met je kleine zusje.

Gewonnen? Uiteindelijk wel.
Joost Bakker – Creatief Geweten

Bekijk hier Camel Up (BE)

 

Kakelspektakel

KakelSpektakel
Je staat tijdens dit spel met een rubberen kip in je handen, wat op zich al hilarisch is. Met deze kip beeld je bijvoorbeeld uit dat je een biertje tapt of trompet speelt. Zonder te praten. Een soort hints dus, maar dan met een rubberen kip erbij. Je hebt gegarandeerd een idiote avond met dit spel in huis. Bovendien denk je zelf dat wat je uitbeeldt met de kip heel logisch is. Maar dat is het dus nooit. Grappig om eens met je familie of vrienden te doen. En je maakt het spel zo lang als je zelf wilt.

Gewonnen? Tuurlijk.
Vince Jansen – E-mail Marketeer

Bekijk hier KakelSpektakel (BE)

Carcassonne

Carcassonne
Bouw een zo groot mogelijke burcht in Zuid-Frankrijk én ga slim in het gras liggen om grond te claimen. Klinkt eenvoudig, maar je hebt wel een beetje strategie nodig. En wat geluk, want de tegel die je van de stapel pakt, bepaalt je mogelijkheden. Carcassonne speel je met je familie of vrienden, maar niet met je kleine neefje. Daar is het net te lastig voor. 

Gewonnen? Ja, daarom was het ook een leuk spel.
Heleen Benders – Inkoper

Bekijk hier Carcassonne  (BE)

Ticket To Ride

Ticket To Ride 
Je probeert tijdens Ticket To Ride zoveel mogelijk treinroutes op de kaart van Amerika te zetten. En ondertussen natuurlijk al je tegenspelers te dwarsbomen. Het is een strategisch spel dat een beetje in de hoek van Carcasonne zit. Wanneer je het een tweede keer speelt, begin je het spel al beter te begrijpen. En mochten je familieleden enorm fanatiek zijn, dan kan het er verhit aan toe gaan met Ticket To Ride op tafel.

Gewonnen? Volgens mij wel. Iemand anders keek in elk geval heel sip.
Linda Hogenes – SEO Specialist

Bekijk hier Ticket To Ride (BE)

Stef Stuntpiloot

Stef Stuntpiloot
Bij Stef Stuntpiloot is je enige doel om je kippen te beschermen tegen een langsvliegend vliegtuig. Moeilijker dan dat wordt het niet. Speel je het spel met volwassenen? Dan moet je nadat je kippen 3 keer zijn geraakt een shotje doen. In onze versie dan. En je begrijpt het al, dat wordt snel gezellig. Met een beetje timing, logisch nadenken én geluk zorg je dat Stef alleen maar de kippen van je buren raakt. Het spel is ook leuk om met kleintjes te spelen. Wel zonder shotjes dan. 

Gewonnen? Sommige rondes wel, sommige rondes niet.
Marco Hordijk – UX Designer

Bekijk hier Stef Stuntpiloot (BE)

Agricola

Agricola
Met Agricola moet je je eigen boerenleven opbouwen, inclusief hekken en varkens. Het is een tactisch spel waarbij geluk geen rol speelt. Een stuk strategischer dus dan Kolonisten van Catan. Wil je wat meer dan een gewoon bordspel? Dan is Agricola een aanrader. Er zijn 2 varianten van het spel (het familiespel en de gewone versie), zodat je de moeilijkheidsgraad kunt opbouwen. Je moet er wel wat uren voor overhebben om dit spel te spelen. Niet erg geschikt dus voor tijdens een diner. 

Gewonnen? Ja. 
Erik Polakiewiez – Conversiemanager

Bekijk hier Agricola  (BE)

Halli Galli

Halli Galli
Zo snel mogelijk op een bel meppen, dat is zo ongeveer alles wat je moet doen tijdens Halli Galli. Je hebt allemaal een stapel kaarten en iedereen draait om de beurt een kaart om. Zie je precies 5 dezelfde vruchten op tafel liggen? Dan sla je zo snel mogelijk op de bel. En omdat iedereen vrijwel tegelijkertijd op de bel mept, is het (bijna) niet erg om te verliezen. Helemaal niet als iemand een ring draagt. Je bent maximaal een kwartier met dit spel bezig, dus je doet het gemakkelijk tussen 2 gangen van je diner door.

Gewonnen? Nee.
Juliën Alzein – Productredacteur

Bekijk hier Halli Galli  (BE)

30 Seconds

30 Seconds
Ben je een teamspeler? Probeer dan eens 30 Seconds. Je moet binnen 30 seconden 5 onderwerpen op je kaartje uitleggen aan je team. Hoe meer onderwerpen goed worden geraden, hoe verder je komt. Het is een lekker simpel spel waarbij het niet om geluk draait, maar om je algemene kennis en uitlegvaardigheden. Ook fijn: het spel duurt niet akelig lang en je kunt de hele tijd blèren. Daarom is het misschien wat minder geschikt om je met je schoonfamilie te spelen. 

Gewonnen? Natuurlijk.
Daan Mourik – Teamleider Video

Bekijk hier 30 Seconds (BE)

SET

SET 
Als je jezelf een beetje slim vindt, denk je: dit kan ik! Maar zo werkt het niet met SET. Bij dit spel 
leg je 12 kaarten neer op de tafel. Vervolgens moet je proberen 3 sets te vinden die op 4 elementen hetzelfde zijn. Of juist verschillen. Kortom: het is een soort IQ-test voor het herkennen van patronen. Je moet er alleen wel een beetje talent voor hebben. Want speel je het met iemand die er wel heel goed in is – en jij niet – dan is een spel als Carcassonne minder frustrerend. 

Gewonnen? Nee, bij vlagen kwam ik in de buurt. Wanneer anderen hun aandacht er niet bij hadden.

Victor Welling – Tech Lead

Bekijk hier SET (BE)

De Weerwolven van Wakkerdam

De Weerwolven van Wakkerdam 
Overleven. Dat is wat je moet doen tijdens dit spel. Onder alle deelnemers van het spel bevinden zich 2 weerwolven. Die moet je met z’n allen proberen te vinden. Maar iedereen bluft, misleidt en vormt clubjes met elkaar. Je bevindt je dus in een levensechte versie van Expeditie Robinson. En als je luidruchtig bent, val je te veel op. Maar ook als je te stil bent. Dus wat wordt dan je strategie? Je speelt het spel vanaf 8 personen. Ideaal dus voor een teamuitje of een familiereünie. 

Gewonnen? Ik ben goed in manipuleren, dus kwam best ver.
Eva Nooitgedagt – Merk Moeder

Bekijk hier De Weerwolven van Wakkerdam  (BE)

Vind jij een ander spel te gek? Laat het ons weten in de reacties, want we zijn ook benieuwd wat jij het ultieme spel vindt om te spelen met je familie of vrienden.

Recent Nieuws

Verse vis.