×
Is ‘t nog ver? 5 handige tips voor je autovakantie
  • 03 aug 2018
  • 3 minuten leestijd
De beste voor jou

Is ‘t nog ver? 5 handige tips voor je autovakantie

Jeej, vakantie! Eindelijk samen eropuit. De afspeellijst voor je roadtrip klinkt perfect, je auto is ingeladen, je koelbox met tussendoortjes staat klaar en je hebt die toffe kleurplaat waarmee de kinderen even zoet zijn. Nu alleen nog die lange autorit overleven met het gezin. Met deze 5 tips helpen we je goed op weg.

1. Als het maar goed zit.

Niets zo lastig als oncomfortabel in de auto zitten. Vergeet daarom niet op tijd een aangepast autostoeltje of een handige zitverhoger in huis te halen. Zo vindt iedereen makkelijk z’n draai op de achterbank.

2. Je hebt kijken en kijken kijken.

Of je nu kiest voor een e-reader, kindertablet of draagbare dvd-speler: geen autovakantie zonder achterbankpret. Het voordeel van een draagbare dvd-speler? Je monteert ‘m makkelijk aan de achterkant van je autostoel. Bovendien kan je zelf goed bepalen waar je kinderen naar kijken én kunnen ze zelfs gamen met sommige modellen.

3. Beeld zonder klank: heerlijk!

Smartphones, games, tablets, VR brillen … Zoveel uitvindingen om je kinderen te entertainen. Zalig! Maar vergeet zeker ook geen koptelefoon voor je kinderen. Zo kunnen zij zonder zorgen voor de veertienhonderdste keer naar hun favoriete ontdekkingsreiziger en haar aapje kijken. En hoef jij niet telkens te horen dat ‘het lukte’.

4. Zijn we er bijna? Nog niet helemaal.

Je bent de straat nog niet uit en het begint al: ‘Is het nog ver?’. Dé hamvraag van elke autovakantie. En ja, het is natuurlijk nog ver. Gelukkig vliegt de tijd voorbij met een VR bril op het hoofd van je petotter. Zo gaan je kinderen helemaal op in hun entertainment en voor je het weet hoor je ze niet meer.

5. Aangekomen! En dan …

Dankzij al deze tips was de autorit zό leuk. Nu moet het ook zo leuk blijven. Maar goed dat je de fietsen meenam. Het succesrecept voor een geslaagde vakantie.

Heb je zelf nog handige tips voor lange autoritten? Deel ze op onze Facebookpagina.

Recent Nieuws

Verse vis.