×
Doorgegroeid: wil jij mijn job?
  • 07 sep 2018
  • 4 minuten leestijd
Werken bij Coolblue

Doorgegroeid: wil jij mijn job?

Bij Coolblue kom je nooit vast te zitten in je job. Je verandert, ontwikkelt én groeit door. Heb je zin in een nieuwe uitdaging? Dan geldt bij ons ‘Gewoon, doen’. En dat deed ook Lynn. Zij wisselde in juni de winkel in Wilrijk voor ons depot in Gent. Als Teamleider staat ze nu als één vrouw achter ruim 70 bezorgers. Hoe dat allemaal ging? Dat vertellen we je hier.

Vertel eens, Lynn: hoe kwam je bij Coolblue terecht?

Ik ben in september 2016 begonnen als Winkel Medewerker in Wilrijk. 3 maanden later maakte ik de sprong naar Floor Manager. En een dikke maand geleden ben ik dan na ongeveer anderhalf jaar bij Coolblue doorgegroeid naar Teamleider bij CoolblueBezorgt.

Dat is een behoorlijk parcours op korte tijd.

Voor mij mag alles goed vooruitgaan. Stilstaan is achteruitgaan, vind ik. Ik werk oplossingsgericht en kom graag in nieuwe situaties terecht, waar nog veel werk is. Dat maakt mijn job als Teamleider nu zo interessant: elke dag is hier wel iets nieuws. En elke dag is er een nieuwe uitdaging.

Hoe kwam je erop om van de winkel naar CoolblueBezorgt te gaan?

De winkel draaide natuurlijk al op volle toeren voor ik er was. En op een bepaald moment had ik zin in iets nieuws. Maar ik wist niet wat. Cédric, de Belgische manager van CoolblueBezorgt, heeft me toen benaderd omdat hij potentieel zag. Nadien heb ik met Tom, de Depotbaas, gesproken en dat klikte direct. Toen dachten we ‘ja, we gaan dit gewoon doen’. Ik had CoolblueBezorgt al langer op het oog, maar het is een heel andere wereld dan de winkel natuurlijk. In het begin dacht ik even ‘wat gaat dat geven, als enige vrouw tussen 70 mannen’. Maar ik zit hier heel erg op m’n plek.

Is doorgroeien wat je ervan verwachtte?

Die zelfontwikkeling die ik hier doorloop, is van onschatbare waarde. Voor ik bij Coolblue werkte had ik het idee dat ik supersociaal en benaderbaar was. Maar toen ik in de winkel begon, liep ik regelmatig tegen mijn eigen muren. Ik merkte dat mijn manier van communiceren niet optimaal was en dat ik daaraan moest werken. Onze Depotbaas Tom en ik hebben gelijkaardige karakters, maar hij heeft veel meer werkervaring. Hierdoor kan hij mij goed coachen en loop ik niet tegen dezelfde problemen aan als hij. En ik doe hetzelfde met onze Bezorgers. Dat is typisch Coolblue: dat je elkaar beter maakt.

Als ik niet eerst in de winkel had gewerkt, had ik mijn huidige job niet kunnen doen zoals ik het nu doe. Dus ja, het voelt alsof alles een beetje hiertoe heeft geleid.

Hoe gaat het met 70 Bezorgers als collega’s?

Ik draag die jongens op handen, echt. Ik vind het zo belangrijk hen te tonen hoe waardevol ze zijn. En dat ze dat niet alleen horen, maar ook echt voelen. Ik vergelijk het voor hen vaak met op restaurant gaan: wat onthoud je als na een geslaagd etentje weer de deur uitwandelt? ‘Het dessert’, zeggen ze dan. En dat is exact wat zij doen. Zij zijn onze laatste stap naar de klant toe, zij zijn wat de klant gaat onthouden, de kers op de taart. En dat is enorm belangrijk. Daarnaast zijn het ook gewoon topcollega’s. We laten hen veel zelf denken. We geven verantwoordelijkheid. Zo zie je mensen groeien en dat is heel fijn om te zien. Bij CoolblueBezorgt zie je die evolutie heel duidelijk.

Dus, blij met je keuze?

Ja, kijk, ik glunder echt nu als ik over mijn job mag vertellen. Ik heb nog nooit zo trots verteld over wat ik elke dag doe. Ik zit nu zo goed op m’n plek en dat doet verschrikkelijk veel deugd.

Lynn groeide door, en we zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Je vindt alle vacatures op Werken bij Coolblue.

 

Recent Nieuws

Verse vis.