×
Eerste keer op kot: zo check je uit bij Hotel Mama
  • 02 sep 2020
  • 3 minuten leestijd
De beste voor jou

Eerste keer op kot: zo check je uit bij Hotel Mama

Hoera, je gaat voor het eerst op kot! Dat betekent vrijheid, blijheid. Maar ook je eigen boontjes doppen. Wij helpen je uit te checken bij Hotel Mama en je kotleven een kickstart te geven.

Een voorbereid mens…

Maak alvast een verlanglijstje met wat je nog nodig hebt voor je studies en voor je kot. Lijkt je oude laptop uit het stenen tijdperk te komen? Hét moment om een nieuwe te vinden die perfect bij je studies aansluit. Kan je de haardroger van thuis niet meegrissen? Schaf er zelf eentje aan. Op kot met luidruchtige huisgenoten? Ga voor een koptelefoon met noise-cancelling.

Kook af en toe eens zelf

Toegegeven, diepvriespizza’s en afhaalpita’s hebben hun charme. Maar een voordeel van op kot zitten, is dat je in de keuken ook zelf kan klaarmaken wat je wilt. Dat kan de spaghetti bolognese volgens het recept van de mama zijn of een gerechtje dat je online bent tegengekomen. Zelf weinig keukenervaring? Stel voor om met vrienden samen te koken. Zo leer je van elkaar én heb je meteen een gezellige avond.

Houd het thuisfront op de hoogte

Of je het nu wilt of niet: in de ogen van je ouders blijf je altijd een beetje dat koddig kindje van vroeger. Herinner ze er dus af en toe aan dat alles nog OK met je is en je niet in 5 ongelukken tegelijk bent gelopen. Stuur bijvoorbeeld eens een selfie met een hoekje van de kamer dat wél gestofzuigd is.

Los het op

Bel ook niet voor het minste geringste naar je ouders: je eigen was doen, lukt je best wel zelf!

Recent Nieuws

Verse vis.