×
De eerste maand van een Vertaler
  • 21 sep 2018
  • 5 minuten leestijd
Werken bij Coolblue

De eerste maand van een Vertaler

Een nieuwe job, nieuwe collega’s en allemaal eerste indrukken. Hoe is het om als kersverse Coolblue’er te starten? Nathalie begon onlangs als Vertaler bij Coolblue. Hoe zij haar eerste maand beleefde? Dat lees je hier.

Vertel eens, Nathalie. Sinds wanneer werk je bij Coolblue?

Sinds mei 2018.

En hoe zag je eerste maand eruit?

Die stond vooral in het teken van iedereen leren kennen. En nog belangrijker: vlot leren werken met ons vertaalprogramma. Daarnaast is het als vertaler bij Coolblue niet de bedoeling dat je gewoon klakkeloos gaat vertalen. Je verhalen moeten wervend zijn en vooral kloppen. Ik heb veel adviespagina’s vertaald en zelf veel productkennis opgedaan. Zo ben ik ondertussen best een productspecialist geworden. Enkel zo leveren we de beste content in het Frans.

Dat klinkt best pittig.

Bij elke nieuwe job moet je veel leren. Maar het ging hier op zo’n geleidelijke en gemoedelijke manier dat ik nooit het gevoel had dat het té veel was. Je krijgt mondjesmaat meer verantwoordelijkheid. En zonder je het beseft laat je teamleider je op het juiste moment los. Zo maak je veel vooruitgang zonder dat je de mist in kan gaan.

Wat was het leukste?

Toch wel het moment dat ik mijn eerste vertaling live zag staan op de website. Ik weet het nog, het was een vertaling van een Macbook. Daarnaast ben ik ook heel blij dat ik in zo’n tof team terecht ben gekomen. We zijn ongeveer samen gestart dus we zijn er echt samen ingedoken. Ondertussen verzetten we met 3 echt veel werk. We passen supergoed bij elkaar maar nu ik een tijdje bij Coolblue aan de slag ben, weet ik dat dat geen toeval is. Er wordt veel tijd en moeite gestoken in het aannemen van échte Coolblue’ers. En zo krijg je superleuke teams die goed samenwerken.

En hoe ging het solliciteren?

Niet van een leien dakje, zoveel is zeker. Ik was 45 minuten te laat omdat ik helemaal verloren was gelopen in Berchem. En het regende dus ik kwam hier redelijk ontploft binnen. Gelukkig werd ik meteen op m’n gemak gesteld. We gingen hier in de kantine aan de grote picknicktafel zitten en wat volgde was een heel persoonlijk gesprek. Nadien volgde een taalproef in één van de vergaderkamers hier, de Holland-kamer. Die ziet eruit als een gigantische bol kaas, compleet met klompen en windmolens. Zo wist ik meteen hoe het eraan toe ging bij Coolblue.

Al speciale dingen meegemaakt?

Het speciaalste tot nu was toch de befaamde Blauwverfdag, een soort initiatiedag waarop nieuwe Coolblue’ers van alle afdelingen samen de dag doorbrengen. Je gaat overal een kijkje nemen en in de namiddag is er Pakketpret. Een hoop volwassen mensen die met blauwe dozen zitten te knutselen: heel tof.

Nu je een tijdje bezig bent, is het wat je ervan verwachtte?

Ja en nee. Tijdens mijn sollicitatie had ik al een heel duidelijk beeld gekregen van wat voor bedrijf Coolblue was. En waaraan ik me kon verwachten. Toch was ik nog aangenaam verrast toen ik effectief bezig was. Coolblue is een heel groot bedrijf maar toch heerst hier een ‘kleine’ sfeer. Je hoeft geen lagen mensen te doorlopen om iets gedaan te krijgen, je kan gewoon zeggen wat je vindt of denkt en ermee aan de slag. Het kantoor in Berchem is compact dus je wandelt gewoon naar mensen toe als je iets wil vragen of iets nodig hebt. Toen mijn toetsenbord het op mijn eerste dag begaf, kreeg ik meteen een nieuw. Ik hoefde zelfs niet om hulp te vragen.

Waarom moeten anderen ook naar Coolblue komen?

Omdat de waarden die Coolblue uitdraagt écht zijn. Het is geen marketingtruc. Vanaf dag één werd me duidelijk gemaakt dat mijn mening evenveel waard was als die van een ander. Of je nu een goed idee hebt in je eerste week of na 2 jaar: alles telt. Iedereen staat open voor suggesties en hoe het beter kan de volgende keer. Wie een job zoekt waar hij helemaal zichzelf kan zijn bij een bedrijf waar je de ruimte krijgt om jezelf te ontplooien, moet je aan de slag bij Coolblue.

Benieuwd hoe jouw eerste maand bij Coolblue eruit kan zien? Check alle vacatures op werkenbijcoolblue.be

Recent Nieuws

Verse vis.