×
Leren bij Coolblue: Gewoon, veilig
  • 05 jun 2018
  • 3 minuten leestijd
Werken bij Coolblue

Leren bij Coolblue: Gewoon, veilig

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom letten we in ons grote magazijn van 88.000 m2 in Tilburg extra op de veiligheid van onze Coolblue’ers. Hoe? Met een speciale ‘Gewoon, veilig’-training. Of je nu Domeinbaas, Magazijnmedewerker of Recruiter bent: iedereen wordt getraind. Niels is Specialist Leren & Ontwikkelen en vertelt meer over ‘Gewoon, veilig’ bij Coolblue.

Vertel eens, sinds wanneer werk je bij Coolblue?

Sinds september vorig jaar. ‘Gewoon, veilig’ is dus mijn eerste project.

Waarom hebben we deze veiligheidstraining bij Coolblue?

We doen het graag altijd een beetje beter. Daarom verbeteren we ook de veiligheidscultuur in ons magazijn in Tilburg. Naast collega’s zijn we ook vrienden, en voor vrienden wil je het beste. Samen zorgen we ervoor dat iedereen elke dag zonder splinters, deuken of breuken naar huis kan.

Hoe ziet de training eruit?

Je start eerst met de ‘Bewust-in-Loods’-sessie. Die creëert bewustzijn over de huidige veiligheidssituatie. We bespreken onveilige situaties die we in de praktijk zien maar ook de impact van een ongeluk op je persoonlijke leven. In de tweede sessie ga je aan de slag met verbeteren. Uiteindelijk gaat het allemaal om de praktijk en daarom oefenen we onder andere met rollenspellen. Daar leer je elkaar aanspreken op onveilig gedrag.

Wat is het belangrijkste dat je tijdens deze training leert?

Hoe iedereen een bijdrage kan leveren aan de veiligheid van zichzelf en van anderen.

Wat vind jij het tofst?

Na afloop zetten we met z’n allen een handtekening onder het manifest op de muur bij de ingang. Coolblue’ers lopen daar dagelijks langs en zo is het iets geworden waarmee we echt impact maken.

Gewoon, veilig

Wat maakt de manier van training geven écht Coolblue?

Vooral de korte, actieve sessies. Met andere woorden: geen gezever, gewoon doen. We gebruiken échte voorbeelden uit de praktijk, verwonderen met het handgeschreven kaartje aan de deelnemers en ondertekenen het manifest.

Word jij elke dag nog een beetje beter?

Inhoudelijk heb ik nooit iets met logistiek en veiligheid gedaan maar door dit project heb ik er veel over opgestoken.

Heb je nog leuke anekdote?

Voor de training ging ik met een verborgen camera het magazijn in. Terwijl ik allerlei regels overtrad keek ik of iemand mij aansprak. Ja, dat heb ik geweten. Ik kan nu geen stap meer in het magazijn zetten zonder dat iedereen me in de gaten houdt en corrigeert.

En train je zelf nog?

Sinds kort ga ik samen met een collega boksen. Heel tof. Met handschoenen en een bitje natuurlijk, want we houden het wel ‘Gewoon, veilig’!

Volg jij binnenkort ook een training in onze Studiefabriek? Of ben je gewoon op zoek naar toffe job? Bekijk al onze vacatures.

Recent Nieuws

Verse vis.