×
Leren bij Coolblue: Scrum training
  • 03 mei 2018
  • 3 minuten leestijd
Werken bij Coolblue

Leren bij Coolblue: Scrum training

Bij Coolblue doen we dingen graag in kleine stapjes en worden we elke dag een beetje beter. Daarom werken we met Scrum, een flexibele manier van werken. En daar komt Barry bij kijken, Agile Specialist bij Coolblue. Hoe en wat hij precies doet, lees je hier.

Vertel eens, wat doet een Agile Specialist?

Als Agile Specialist ben je dé specialist op gebied van Agile: een manier van denken die gaat over samenwerking, interactie en elke dag een beetje beter worden. Je laat bij Coolblue teams beter samenwerken, reikt technieken aan om efficiënter te worden en helpt teams om zelforganiserend te zijn. Ik doe dit bij Coolblue voor allerlei domeinen zoals Recruitment en Vendor Management, maar ook voor onze Development teams en hun omgeving.

Hoe doe je dat?

Je helpt teams bij Coolblue Agile (“wendbaar”) te zijn en Scrum te begrijpen. Dit doen we met behulp van een introductietraining die we geven in onze eigen Studiefabriek. Tijdens deze training leer je de Agile-manier van denken en maak je kennis met het Scrum-proces. Dat kan je zien als een kapstop waar wse telkens weer een andere of nieuwe jas aan kan hangen. Zo kunnen we onze teams op verschillende afdelingen effectief laten werken. Na deze intro help je als Agile Specialist de teams verder op weg door training of coaching op maat.

Wat vind je zelf zo tof aan deze training?

Vooral dat het meer een workshop is dan een training. Het is heel interactief met verschillende werkvormen, zodat het geen langdradig theoretisch verhaal is. Hierdoor krijg je niet het gevoel dat je terug op de schoolbanken zit. Daarmee onderscheidt de training zich en leer je waardevolle dingen, maar heb je tegelijkertijd ook plezier. Zoals tijdens de Marshmallow Challenge, een spel waarbij een team met elkaar een zo hoog mogelijke toren bouwt met spaghetti, touw, tape en een marshmallow als hoogste punt. Combineer dit samen met de Coolblue-energie en je hebt zo een topsessie.

Wat maakt de manier van training geven écht Coolblue?

Voornamelijk dat we trainingen kort houden. Zo is de Scrum-training 2 keer 2 uur en dat is best kort. Daardoor is de uitdaging des te groter. Daarnaast hebben we intern veel kennis en biedt de Studiefabriek een mooi platform om die te delen met elkaar. Het sluit aan op ons motto bij Coolblue om elke dag een beetje beter te worden.

Word jij elke dag nog een beetje beter?

Zeker, ik experimenteer vooral veel. Soms lees ik een boek of blog ter inspiratie. Ik bezoek events en doe opdrachten buiten de Coolblue-deuren. Zo houd ik een open blik, kan ik veel energie in mijn werk steken, en door met mijn collega’s te sparren komen we tot nieuwe inzichten.

En train je zelf?

Ik doe elke week Crossfit. Sinds de geboorte van mijn zoon is er minder tijd om te sporten, dus nu sport ik in onze tuin. Het is een uit de hand gelopen hobby want ondertussen sporten ook mijn zus, vriendin en buren bijna altijd mee.

Recent Nieuws

Verse vis.