×
Overal het juiste geluid met de Sony WH-1000XM2
  • 01 sep 2017
  • 3 minuten leestijd
De beste voor jou

Overal het juiste geluid met de Sony WH-1000XM2

Ben jij ook zo’n muziekfanaat die óveral z’n hoofdtelefoon op heeft? Dan wil je natuurlijk wel goed geluid hebben. Dat zich het liefst ook nog eens aanpast naar je omgevingssituatie. Op de IFA-beurs zagen we de Sony WH-1000XM2. Deze hoofdtelefoon heeft een behoorlijk indrukwekkende noise-cancelling die z’n geluid automatisch aanpast wanneer je je in de trein, op straat of op werk bevindt. We leggen het je uit.

Noise-cancellation 2.0

Noise-cancellation is je waarschijnlijk niet onbekend. Zet een hoofdtelefoon op met deze eigenschap en je hebt geen flauw benul dat de collega naast je z’n weekend met je bespreekt. Totdat ‘ie wild met z’n armen zwaait dan. De noise-cancellation van de Sony WH-1000XM2 gaat een stuk verder dan alleen het actief dempen van geluid. Naast de bekende noise cancellation heeft dit apparaat namelijk ambient sound en dat zorgt ervoor dat je je omgevingsgeluiden juist blijft horen. Handig in het verkeer dus. Bovendien herkent de hoofdtelefoon via de bijhorende app welke activiteit je op dat moment uitvoert en past hier je luisterprofiel op aan. Als je bijvoorbeeld het treinstation inloopt, schakelt Sony automatisch over naar ambient sound, zodat je het omroepen van een vertraagde trein hoort. In de coupé van je trein gaat de noise cancellation automatisch weer aan, zodat je niets meekrijgt van het telefoongesprek van je buurvrouw. Kortom: je hebt steeds het juiste geluid op gelijk welke plek je bent.

 

Niet drukken maar swipen

Het strakke uiterlijk van deze hoofdtelefoon viel meteen op toen we ‘m op de IFA-beurs zagen staan. Dit wordt nog eens extra versterkt  doordat er maar 2 knoppen op elke oorschelp zitten. Je muziek bedien je gewoonweg door te vegen en te tikken op de rechteroorschelp. Een beetje sci-fi dus. Ook handig: als er iemand opeens bij je bureau staat, houd je je hand over de oorschelp heen. Dan wordt het geluid gelijk gedimd, zodat je hoort wat iemand zegt. De hoofdtelefoon is daarnaast niet alleen bedraad, maar ook via Bluetooth te gebruiken. Fijn voor onderweg dus. Staat je een lange vertraging van de trein te wachten? Dan laad je de koptelefoon in 10 minuten op voor 70 minuten vertragingsplezier.

Draag je liever oordoppen dan een koptelefoon? Sony heeft in dezelfde lijn ook de bedrade WI-1000X en draadloze WF-1000X oordoppen gelanceerd. Deze hebben allebei dezelfde noise-cancellation, alleen loop je dan dus met minder grote oorkleppen op je hoofd rond.

Recent Nieuws

Verse vis.