×
Studie-opdrachten printen zonder cartridges
  • 09 aug 2017
  • 2 minuten leestijd
De beste voor jou

Studie-opdrachten printen zonder cartridges

Printen, printen en nog meer printen. Tijdens je studie zit je vaker naast de printer dan aan tafel bij je ouders. Gelukkig print je meestal gewoon op de campus zelf, maar soms is het best handig om ook thuis alvast iets af te drukken. Voor dit thuisprintwerk zijn wij fan van de Epson EcoTank. Waarom? Bij deze printer ontbreekt het meest vervelende onderdeel van het apparaat: de cartridges. En dat heeft best wel wat voordelen.

Printen zonder cartridges klinkt als koken zonder koekenpan. Onmogelijk dus. Maar bij de Epson EcoTank hebben ze dit voor elkaar gekregen door de cartridges te vervangen door inktflessen. Dat klinkt misschien als cholera voor de pest inruilen, maar gelukkig is dat dus niet zo. 


Van 100 naar 6.500

Bij de gemiddelde printer druk je immers zo’n 100 pagina’s af met een cartridge. Bij de Epson EcoTank zijn dit 4.000 pagina’s in zwart-wit en 6.500 in kleur. Kortom: ongeveer 65 keer zoveel pagina’s. Je hoeft dus minder frequent de inkt te vervangen en dat is niet alleen zuinig, het bespaart je uiteindelijk ook behoorlijk wat euro’s. Waarom? Omdat de inktflessen qua prijs vergelijkbaar zijn met een gewone cartridge. Heb je meteen weer wat budget over om al je pintjes cursussen te betalen. 


Liever lui

Minder vaak de inkt vervangen, betekent ook minder vaak uitzoeken hoe je aan nieuwe inkt komt. Iets wat waarschijnlijk niet echt je favoriete bezigheid is. Zelfs als je al die uit te printen opdrachten, presentaties, verslagen en scripties bij elkaar optelt, kom je waarschijnlijk tot de conclusie dat je met een EcoTank de komende jaren geen inkt hoeft te kopen. Alleen heel veel papier, dat dan weer wel.

Recent Nieuws

Verse vis.