×
3 redenen om over te stappen op digitale radio
  • 04 okt 2017
  • 3 minuten leestijd
De beste voor jou

3 redenen om over te stappen op digitale radio

Het is de week van de digitale radio. En dat zegt je misschien hélemaal niks. Begrijpelijk, want radio is radio. Tenminste, dat dachten we. Binnen een paar jaar gaan we immers volledig overstappen van FM naar DAB+ (in andere woorden: digitale radio). En dat lijkt misschien net zo ongewild als de overstap van het rijbewijs-flapje naar de rijbewijs-chipkaart, maar er zitten best wel wat voordelen aan digitale radio. Wij vertellen je welke.

1. Je hebt meer zenders

Verdrietig over het verlies van FM? Dat hoeft eigenlijk niet. Je krijgt er namelijk heel veel voor terug op een DAB+ radio zoals de Philips AE8000. Letterlijk. Want in de FM-ether is er eigenlijk maar weinig ruimte voor veel verschillende zenders. DAB+ heeft deze ruimte wel. Hierdoor vind je ook gewoon Radio Minerva terug in het aanbod. Of Ajoin Music.

2. Je hoeft niet naar een frequentie te zoeken

Frequenties op de FM-ether zoeken, is soms een drama. Zeker wanneer je nét niet die juiste frequentie lijkt te vinden. Via een DAB+ radio, bijvoorbeeld de Sony XDR-S61D, zoek je niet meer op frequentie, maar gewoon op radionaam. Zo maak je meteen komaf met die radiofrustraties.

3. Je luistert ongestoord naar je lievelingsliedje

Ben je gezellig naar dat briljante nummer van Nickelback aan het luisteren, komt er opeens hard geruis uit je radio. Balen, want dat doet je radio élke keer wanneer Nickelback voorbij komt. Misschien ligt het aan de artiest, misschien ook niet. Wanneer je overstapt naar een digitale radio, krijg je in ieder geval ook digitale geluidskwaliteit. Dit betekent dat je de volgende keer zonder storingen naar je lievelingsnummer luistert. Zolang er niemand meezingt tenminste.

Wil je meer weten over digitale radio? Bekijk dan onze adviespagina over DAB+. Digitale radio luisteren is gewoon gratis, maar je hebt er wel een DAB+ radio voor nodig. Deze vind je gelukkig gewoon op onze shop. En mocht je toch een beetje heimwee krijgen: een radio als de Imperial Dabman i200 ziet er in elk geval retro uit.

Recent Nieuws

Verse vis.