×
Wat een Digital Interaction Designer op café vertelt dat ze doet
  • 31 okt 2017
  • 5 minuten leestijd
Werken bij Coolblue

Wat een Digital Interaction Designer op café vertelt dat ze doet

Het is niet voor niets dat Coolblue is bedacht op café. De beste gesprekken gebeuren tussen pot en pint. Voor je het weet geraak je met iemand aan de praat en dan volgt al snel de vraag: “En wat doe jij zoal in het leven?”

Onze Digital Interaction Designer Charlotte heeft hier altijd een ijzersterk antwoord op. En wat eerst gewoon toogpraat was, is ineens een hele toffe functie. Tenminste, dat vinden wij toch.

Wat vertel je op café dat je doet?

Dat ik Digital Interaction Designer ben bij Coolblue.

Wat doet een Digital Interaction Designer in Samson-en-Gert-taal?

Simpel gezegd ontwerp ik de Coolblue-app. Beter gezegd zorg ik dat klantwensen worden vertaald naar een gebruiksvriendelijk ontwerp. Zo worden onze klanten niet gillend gek, omdat ze hun producten niet kunnen vinden.

En hoe doe je dat dan?

Wel, dat was eerlijk gezegd best een uitdaging. We hadden bij Coolblue nog geen app, dus waar moet je beginnen? We hebben daarom een aantal van onze klanten uitgenodigd en ze gevraagd: “Wat willen jullie?” Deze feedback hebben we vervolgens verwerkt in het ontwerp van de app.

Wat is het eerste dat je doet als je ’s ochtends je collega’s ziet?

Elke dag beginnen we met een ‘refinement’: een kwartier met het hele team. We bepalen wat we de komende tijd moeten doen en of dit voor iedereen duidelijk is. Zo ja: dan gaan we aan het werk. Dit zorgt voor een goede start van de dag.

Niet eerst koffie?

Nee, thee.

Waar word je echt blij van?

Van de app die live staat in de App Store. Met dit project zijn we al zo lang bezig wanneer je het aantal downloads dan ziet oplopen, word je daar heel blij van. Iedereen doet hard zijn best, dan is het tof als je ziet dat mensen de app gebruiken en goede recensies geven.

Hoe ziet je team eruit?

We zijn nu met 9 Coolblue’ers in het team en iedereen heeft z’n eigen specialisme, waardoor we goed kunnen samenwerken. De Scrum Master zorgt ervoor dat we efficiënte meetings hebben, we dwalen nog wel eens af namelijk. Onze Developers ontwikkelen, bouwen en verbeteren de app. En o ja, ikzelf ben er natuurlijk ook nog.

Waar maak je het verschil voor anderen?

Dat doet iedereen in principe, toch? Je deelt je kennis ook met mensen die een andere functie binnen Coolblue hebben. Door Coolblue’ers van verschillende afdelingen en functies te leren kennen, begrijp je elkaar beter. Ik ben ook niet alwetend.

Hou je ook wel eens op met ontwerpen?

Nee, als ik ‘s avonds op de bank zit,  gaat er vaak genoeg een lampje branden. Om te zorgen dat ik het niet vergeet, schrijf ik het snel op.

Wanneer stuur je me wel of niet door naar Werken bij Coolblue?

Als een Digital Interaction Designer moet je het leuk vinden om te ontwerpen. Je moet jezelf goede vragen stellen. Uiteindelijk is de hamvraag: ‘Hoe gaan we dit zo goed mogelijk neerzetten?’ Als je met het team aan een nieuwe grote uitdaging werkt, zoals het realiseren van een wensenlijst, dan ga je met z’n allen rond de tafel zitten. Wat gaan we doen en waarom? Je moet dus goed zelfstandig kunnen werken, maar je kunt niet zonder je team. Samenwerken is de basis.

Bitterballen of kaasblokjes?

Dat is een makkelijke vraag. Bitterballen, natuurlijk!

Wil je ook een goed verhaal de volgende keer dat je op café zit? Of gewoon een toffe job? Op Werken bij Coolblue vind je de nieuwste vacatures bij Coolblue.

Recent Nieuws

Verse vis.