×
Weggooiwijzer
  • 04 apr 2018
  • 2 minuten leestijd
Gewoon, groen

Weggooiwijzer

Onze pakketjes zijn natuurlijk makkelijk te herkennen: blauw, met een beetje oranje en leuke mopjes op. En op je pakket vind je ook tips voor pret nà het uitpakken. Heb je daar geen zin in? Dan leggen we je ook graag uit hoe je je verpakking het best kan recycleren. Dat is gewoon, groen.

1. De blauwe doos

Onze blauwe kartonnen doos bestaat uit een combinatie van nieuw en gerecycleerd karton. Allebei met FSC-hout: een keurmerk voor verantwoord bosbeheer.

Weetje: we kunnen karton tot 6 keer herbruiken. Daarvoor moet je het wel meegeven als oud papier met de vuilkar. Dan kunnen wij er weer mooie blauwe dozen van maken.
Coolblue-doos

2. De verzendzak

Onze blauwe zakken gebruiken we om rugzakken in te verzenden. Want een lege rugzak neemt eigenlijk heel weinig plek in en is niet breekbaar. Hij hoeft dus niet in een doos. En met al die plek die we besparen in de camions, hoeven we weer minder camions de baan op te sturen. Onze blauwe zakken zijn bovendien gemaakt van recycleerbaar plastic.
Coolblue-verzendzak

3. Envelop

Kleine producten die door je brievenbusgleuf passen, versturen we met een blauwe envelop. Die bestaat uit papier en schuimplastic. Het schuim beschermt je product. Maar hoe recycleer je dat? Makkelijk: trek het schuimplastic los van het papier. Het papier gaat bij het oud papier en het schuimplastic bij het restafval. Dat kunnen we helaas niet recycleren.
Coolblue-envelop

4. Opvulmateriaal

Bestel je iets breekbaars, dan wil je natuurlijk dat het goed beschermd wordt. Daarom gebruiken we vaak opvulmateriaal. We gebruiken hiervoor voornamelijk gerecycleerd papier. En soms ook plastic zakjes gevuld met lucht. Daarmee stoppen we binnenkort. Krijg je er nu toch bij je bestelling? Dan kan je ze ook verantwoord weggooien. Prik er gaatjes in en gooi wat overblijft bij het plastic. Het papier kan net zoals de doos bij het oud papier.

Recent Nieuws

Verse vis.