×
Zo ziet de drukste dag ooit er bij Coolblue uit
  • 20 dec 2016
  • 2 minuten leestijd
In het nieuws

Zo ziet de drukste dag ooit er bij Coolblue uit

19 december was de drukste dag ooit bij Coolblue. In de aanloop naar Kerst vloog er één pakje per seconde de deur uit. Maar wat houdt zo’n drukste dag nu eigenlijk in?

Het drukste uur was op 19 december tussen 21.00 en 22.00 uur, want in deze 60 minuten werd er elke seconde een pakje verwerkt. In dit uur kwamen er zo’n 3.600 goederen binnen. Even ter vergelijking: dit is 2,5 keer zoveel als op een normale maandag.

Klantenservice
Om dit allemaal te verwerken zijn er in Tilburg 270 Coolblue’ers aan het werk en 90 in Capelle. Maar ook op de klantenservice is het extra hard werken, want hoe meer producten we verkopen hoe meer vragen onze klanten hebben. Dus daar worden zo’n 2.000 uren extra ingepland. En om er op de lange termijn voor te zorgen dat we je zo goed mogelijk kunnen helpen, nemen we per week ook nog eens 10 tot 16 nieuwe Klantenservice-medewerkers aan.

Nog wat cijfers

  • Er is 20 kilometer verpakkingsmateriaal gebruikt.
  • De heftrucks rijden 5.000 kilometer.
  • Er worden 200.000 producten gescand.
  • Er rijden 70 volgeladen vrachtwagens weg van het magazijn.

Benieuwd hoe de weg van zo’n pakketje eruitziet? RTL Nieuws volgde met een 360 cam de weg van een pakketje vanuit ons magazijn in Tilburg.


Maar het is niet alleen de drukste dag van het jaar. Deze week wordt voor ons de drukste week ooit. Het is dus maar goed dat we alvast geoefend hadden. Benieuwd hoe dat er ook alweer uitzag?


 

 

Recent Nieuws

Verse vis.